Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

8: 05 «Δώστε τέλος στην ταλαιπωρία των μαθητών με αναπηρία της περιοχή μας»


Να δοθεί μια λύση στην μετακίνηση των μαθητών με αναπηρία, ζητά η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων. Το αίτημα έγινε γνωστό και με επιστολή που έστειλε η Ομοσπονδία στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Η Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία αναφέρει:........

«Δυστυχώς ακόμη μια σχολική χρονιά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ξεκίνησε  με πρόβλημα. Για μία ακόμη σχολική χρονιά δεν έχει βρεθεί λύση για την  μετακίνηση  των μαθητών με αναπηρία  από και προς  τα σχολεία τους με αποτέλεσμα πολλά παιδιά με αναπηρία να μένουν εκτός εκπαιδευτικού συστήματος, «εγκλωβισμένα»  στα σπίτια τους   και να καταστρατηγείται το δικαίωμα τους στην γνώση.
Πιο συγκεκριμένα τα ΕΕΕΕΚ στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας παραμένουν κλειστά με αρκετούς μαθητές με  αναπηρία να αδυνατούν να φθάσουν στο σχολείο καθώς οικονομικοί και άλλοι λόγοι δεν επιτρέπουν στους γονείς να καλύψουν το κενό  που έχει αφήσει η Πολιτεία σχετικά με την μετακίνηση τους.
Σε αντίθεση με αρκετές  Περιφέρειες της χώρας  οπού το προαναφερόμενο πρόβλημα επιλύθηκε, στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας δεν έχει επέλθει οποιαδήποτε οικονομική  συμφωνία μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του υπεραστικών ΚΤΕΛ Αχαΐας .
Είναι άξιο απορίας και «γεννά» πολλά ερωτήματα πως κατέληξαν σε συμφωνία οι επιχειρήσεις Τουριστικών λεωφορείων – μέλη Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων τουρισμού με την Περιφέρεια Αττικής  μειώνοντας την άμεση εξόφληση των οφειλών στο 30% ενώ το υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας παραμένει αδιάλλακτο παρά τις δημόσιες εγγυήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Έστω και στην ύστατη στιγμή επιβάλλεται  να δοθεί μια λύση στην μετακίνηση των μαθητών με αναπηρία δεδομένης της ταλαιπωρίας που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειες τους.»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λογισμικά για άτομα με ειδικές ανάγκες

Δημοσιεύτηκε από  Maria Af Το ελεύθερο λογισμικό τα πάει πολύ σε δύο πεδία:

22:04 Αγγειακή δυσπλασία: Αν δεν έχεις λεφτά πεθαίνεις;

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ NEWSIT.AMEA  ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ :                          Αποφάσισα να γράψω την παρούσα επιστολή για να εκφράσω το παράπονο μου, για να  εκφράσω την απελπισία που αισθάνομαι, ζώντας σε μια χώρα που μου αφαιρεί το δικαίωμα να ζήσω, επειδή δεν γεννήθηκα υγιής και οικονομικά ευκατάστατη.

Μη φυσάτε τη μύτη σας όταν είστε κρυωμένοι

Η μύτη είναι σας βουλωμένη και νιώθετε βαρύ το κεφάλι σας λόγω κρυολογήματος; Δεν θα νιώσετε καλύτερα αν φυσήξετε τη μύτη σας...