Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

19:33 Δεν εφαρμόζουν το νόμο της δραστικής



Την αναγραφή  της εμπορικής ονομασίας  του φαρμάκου στις  ηλεκτρονικές  συνταγές συστήνει στα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Καλεί τα μέλη του να συνεχίσουν....
την συνταγογράφηση του φαρμακευτικού σκευάσματος που εκτιμούν ότι είναι κατάλληλο για τον ασθενή   αναγράφοντάς το τόσο ηλεκτρονικά όσο και στο βιβλιάριο υγείας του ασθενούς.
Ειδικότερα  ο ΙΣΑ συστήνει στα μέλη του εφόσον στις  συνταγές απαλειφθεί το πεδίο «προτεινόμενη θεραπεία» όπως προβλέπεται στο νόμο ν αναγράφουν την εμπορική ονομασία πάνω στην συνταγή στο σημείο που αναγράφεται  « οδηγία».  Και να προσθέτουν ότι: «ουδεμία ευθύνη φέρω σε περίπτωση τροποποίησης της συνταγής»!
«Όταν ο γιατρός συνταγογραφεί μόνο τη δραστική ουσία, χωρίς να μπορεί να επιλέγει ποιο είναι το κατάλληλο φάρμακο για τον ασθενή του, τότε η Δημόσια Υγεία τίθεται σε κίνδυνο», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης και εξηγεί:
«Είμαστε υπέρ του εξορθολογισμού της υγειονομικής δαπάνης και της εξοικονόμησης πόρων, αλλά είμαστε αντίθετοι στην εφαρμογή αποφάσεων που ελλοχεύουν τον κίνδυνο αύξησης της νοσηρότητας, της θνησιμότητας, αλλά και της θνητότητας των πολιτών μας Ο εξορθολογισμός στη φαρμακευτική δαπάνη, μπορεί να συμβεί μέσα από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τον περαιτέρω ηλεκτρονικό έλεγχο , τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και τις θετικές λίστες».
 Ρεπορτάζ:Αιμιλία Σταθάκου                                                                                     
enikos.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λογισμικά για άτομα με ειδικές ανάγκες

Δημοσιεύτηκε από  Maria Af Το ελεύθερο λογισμικό τα πάει πολύ σε δύο πεδία:

22:04 Αγγειακή δυσπλασία: Αν δεν έχεις λεφτά πεθαίνεις;

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ NEWSIT.AMEA  ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ :                          Αποφάσισα να γράψω την παρούσα επιστολή για να εκφράσω το παράπονο μου, για να  εκφράσω την απελπισία που αισθάνομαι, ζώντας σε μια χώρα που μου αφαιρεί το δικαίωμα να ζήσω, επειδή δεν γεννήθηκα υγιής και οικονομικά ευκατάστατη.

Μη φυσάτε τη μύτη σας όταν είστε κρυωμένοι

Η μύτη είναι σας βουλωμένη και νιώθετε βαρύ το κεφάλι σας λόγω κρυολογήματος; Δεν θα νιώσετε καλύτερα αν φυσήξετε τη μύτη σας...