Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιατί παγώνουν τα πόδια μας ;



Ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, τα πόδια πολλές φορές παραμένουν κρύα. Όταν τα πόδια παγώνουν, όλο το σύστημα του σώματος μεταβαίνει σε “λειτουργία ψύχους”, περιορίζοντας την κυκλοφορία του αίματος. Στη συνέχεια η αίσθηση των κρύων ποδιών, δημιουργεί αρνητική διάθεση και οι κινήσεις περιορίζονται.
 Παράλληλα οι πιθανότητες για κρυολόγημα αυξάνονται, καθώς υποθερμία απλώνεται από τα πόδια και τα χέρια μέχρι τις βλενογόνους μεμβράνες στη μύτη και τον λαιμό. Το αποτέλεσμα; Κρυολόγημα, πονοκέφαλος, πιασμένοι μύες. Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν, είναι σημαντικό όφελος για την υγεία μας το να διατηρούμε τα πόδια μας ζεστά.
Τα κρύα πόδια αποτελούν ένα σύνηθες πρόβλημα, το οποίο δεν προκαλείται μόνο από τις χαμηλές θερμοκρασίες αλλά κυρίως από την κακή κυκλοφορία του αίματος. Άλλοι παράγοντες που απορρυθμίζουν την κυκλοφορία του αίματος και προκαλούν την αίσθηση των παγωμένων ποδιών είναι:  η χαμηλή πίεση, η έλλειψη σιδήρου, οι ρευματικές παθήσεις, οι δυσλειτουργίες του θυρεοειδούς, οι στενές κάλτσες και τα παπούτσια που πιέζουν τους μύες και τα αγγεία του ποδιού, καθώς επίσης και το κάπνισμα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λογισμικά για άτομα με ειδικές ανάγκες

Δημοσιεύτηκε από  Maria Af Το ελεύθερο λογισμικό τα πάει πολύ σε δύο πεδία:

22:04 Αγγειακή δυσπλασία: Αν δεν έχεις λεφτά πεθαίνεις;

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ NEWSIT.AMEA  ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ :                          Αποφάσισα να γράψω την παρούσα επιστολή για να εκφράσω το παράπονο μου, για να  εκφράσω την απελπισία που αισθάνομαι, ζώντας σε μια χώρα που μου αφαιρεί το δικαίωμα να ζήσω, επειδή δεν γεννήθηκα υγιής και οικονομικά ευκατάστατη.

Μη φυσάτε τη μύτη σας όταν είστε κρυωμένοι

Η μύτη είναι σας βουλωμένη και νιώθετε βαρύ το κεφάλι σας λόγω κρυολογήματος; Δεν θα νιώσετε καλύτερα αν φυσήξετε τη μύτη σας...