Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μάθετε πότε θα πάρετε σύνταξη από την ισοσελίδα του ΙΚΑ




Τέλος στα κυκλώµατα που εκµεταλλεύονται τους ασφαλισµένους για να εκδώσουν συνταξιοδοτικές αποφάσεις βάζει το ΙΚΑ, ο µεγαλύτερος ασφαλιστικός
φορέας της χώρας, καθιερώνοντας την ηλεκτρονική ενηµέρωση θεµελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώµατος.

Στην επίσηµη ιστοσελίδα του ΙΚΑ (www. ika.gr)έχει αναρτηθείο οδηγός θεµελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώµατος. Ο ασφαλισµένος συµπληρώνει τα στοιχεία του (ηµεροµηνία γέννησης, ηµέρες ασφάλισης κ.ά.) και αυτοµάτως ενηµερώνεται για το πότε έχει τη δυνατότητα να συνταξιοδοτηθεί από το ΙΚΑ. Στο σύστηµα έχει ενσωµατωθεί όλη η νέα ασφαλιστική νοµοθεσία καθώς καιόλες οι ρυθµίσειςγια τα ειδικά συνταξιοδοτικά καθεστώτα (οικοδόµοι, ηθοποιοί κ.ά.).


Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του Ιδρύματος, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες παρέχει δύο νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του.

1. Την Ηλεκτρονική Υποβολή Αίτησης Συνταξιοδότησης

2. Την Ηλεκτρονική Παρακολούθηση της Πορείας της Αίτησης:

Α. Συνταξιοδότησης ή

Β. Προσδιορισμού Χρόνου Ασφάλισης, για Χορήγηση Προσυνταξιοδοτικής Απόφασης

Μέσω της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας "Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης", παρέχεται η δυνατότητα στον ασφαλισμένο να υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτηση για χορήγηση σύνταξης γήρατος ή αναπηρίας, προς τους φορείς ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ, οποιαδήποτε ώρα και ημέρα της εβδομάδας το επιθυμεί.

Μέσω της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας "Ηλεκτρονική Υπηρεσία παρακολούθησης της πορείας της αίτησης συνταξιοδότησης ή του Προσδιορισμού Χρόνου Ασφάλισης" παρέχεται η δυνατότητα στον ασφαλισμένο, με την αξιοποίηση των δεδομένων του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΙΚΑ (ΟΠΣ -ΙΚΑ) να αντλεί πληροφορίες και να παρακολουθεί την πορεία εξέλιξης της αίτησης συνταξιοδότησης.


Επίσης μέσω της ιδίας εφαρμογής παρέχεται η δυνατότητα στον ασφαλισμένο που έχει υποβάλλει αίτημα για χορήγηση προσυνταξιοδοτικής απόφασης, να αντλεί πληροφορίες και να παρακολουθεί την πορεία εξέλιξης της αίτησης για "Προσδιορισμό Χρόνου Ασφάλισης".

Οι ασφαλισμένοι προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις ανωτέρω Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες, απαιτείται να έχουν πιστοποιηθεί ως χρήστες, ακολουθώντας τα βήματα που καταγράφονται στην ηλεκτρονική σελίδα Πιστοποίηση Ασφαλισμένου. Σημειώνεται ότι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ, που έχουν πιστοποιηθεί ως χρήστες για άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, δεν πιστοποιούνται εκ νέου.


Πατήστε  για είσοδο στην Hλεκτρονική Yπηρεσία - Πιστοποίηση Ασφαλισμένου

Πατήστε  για είσοδο στην υπηρεσία Ηλεκτρονική Υποβολή Αίτησης Συνταξιοδότησης

Πατήστε  για είσοδο στην υπηρεσία Ηλεκτρονική Παρακολούθηση της Πορείας της Αίτησης Συνταξιοδότησης







Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λογισμικά για άτομα με ειδικές ανάγκες

Δημοσιεύτηκε από  Maria Af Το ελεύθερο λογισμικό τα πάει πολύ σε δύο πεδία:

22:04 Αγγειακή δυσπλασία: Αν δεν έχεις λεφτά πεθαίνεις;

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ NEWSIT.AMEA  ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ :                          Αποφάσισα να γράψω την παρούσα επιστολή για να εκφράσω το παράπονο μου, για να  εκφράσω την απελπισία που αισθάνομαι, ζώντας σε μια χώρα που μου αφαιρεί το δικαίωμα να ζήσω, επειδή δεν γεννήθηκα υγιής και οικονομικά ευκατάστατη.

Μη φυσάτε τη μύτη σας όταν είστε κρυωμένοι

Η μύτη είναι σας βουλωμένη και νιώθετε βαρύ το κεφάλι σας λόγω κρυολογήματος; Δεν θα νιώσετε καλύτερα αν φυσήξετε τη μύτη σας...