Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γενετικός έλεγχος εμβρύων για γονείς με σοβαρές κληρονομικές ασθένειες



Η Γερμανία άνοιξε τελικά σήμερα το δρόμο για το γενετικό έλεγχο των εμβρύων, μια διαδικασία που είχε προκαλέσει επικρίσεις...
από θρησκευτικούς ηγέτες και ακτιβιστές οργανώσεων ατόμων με αναπηρία, σχετικά με τους φόβους για τη δημιουργία «γενετικά σχεδιασμένων βρεφών».
Η διαδικασία, που είναι γνωστή ως προεμφυτευτική γενετική διάγνωση (PGD), επιτρέπει στους γονείς να ελέγχουν τα έμβρυα για γενετικές ανωμαλίες πριν από την εμφύτευση στη μήτρα. Τα τεστ είναι διαθέσιμα μόνο για τους γονείς με σοβαρές κληρονομικές ασθένειες με στόχο να βοηθήσουν την πρόληψη αποβολών ή τις γεννήσεις νεκρών εμβρύων.

Η Γερμανία είχε αρχικά εγκρίνει ένα νομοσχέδιο τον Ιούλιο του 2011, που θα επέτρεπε περιορισμένα πειράματα, αλλά όταν τέθηκε σε ισχύ ο νόμος, το Δεκέμβριο του ίδιου έτους, έλειπε το νομοθετικό πλαίσιο για την εφαρμογή της διαδικασίας.
Η νομοθεσία που προωθήθηκε από τον υπουργό Υγείας Ντάνιελ Μπαχρ για να καλυφθεί αυτό το κενό εγκρίθηκε σήμερα με ψηφοφορία στη Μπούντεσρατ.
Η αρχική συζήτηση το 2011 υπήρξε έντονα φορτισμένη συναισθηματικά καθώς, κατά τη διάρκεια της ναζιστικής περιόδου, εξολοθρεύτηκαν συστηματικά τα άτομα με αναπηρία στη Γερμανία.                                                    

enet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λογισμικά για άτομα με ειδικές ανάγκες

Δημοσιεύτηκε από  Maria Af Το ελεύθερο λογισμικό τα πάει πολύ σε δύο πεδία:

22:04 Αγγειακή δυσπλασία: Αν δεν έχεις λεφτά πεθαίνεις;

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΤΟΥ NEWSIT.AMEA  ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ :                          Αποφάσισα να γράψω την παρούσα επιστολή για να εκφράσω το παράπονο μου, για να  εκφράσω την απελπισία που αισθάνομαι, ζώντας σε μια χώρα που μου αφαιρεί το δικαίωμα να ζήσω, επειδή δεν γεννήθηκα υγιής και οικονομικά ευκατάστατη.

Μη φυσάτε τη μύτη σας όταν είστε κρυωμένοι

Η μύτη είναι σας βουλωμένη και νιώθετε βαρύ το κεφάλι σας λόγω κρυολογήματος; Δεν θα νιώσετε καλύτερα αν φυσήξετε τη μύτη σας...